Lille - boks: 1.350 kr./mdr.

Mellem - boks: 1.450 kr./mdr.

Stor boks m. tremmer (uanset pony el. hest): 1.650 kr./mdr.

Der fodres med pillefoder 3 gange dagligt.

Specialfoder kan tilkøbes.

Alle nye heste på RIKA, skal have taget en gødningsprøve og testes for orm, inden de får lov til, at komme ud på fold. Har man lige fået lavet en dyrkning og givet ormekur, skal bevis for dette fremvises ved ankomst med hesten. Samt gyldig vaccine.

 

Boks depositum : 500 kr. 

Hø/wrap : 2 kr. pr. kg

Foder : 7 kr. pr. kg

Døgnfold: 1000 kr./mdr. 

Medlemskontigent: 200 kr pr. halvår. betales 1/1 + 1/7. 

Information.

Døgnfold:  Vi har flere døgnfolde der skiftes mellem i løbet af sommeren for at holde på græsset så længe som mulig. På disse folde er der altid tilgang til rent vand.

Vi forventer, at man tilser heste på græs, samt supplere med vitaminer/mineraler. 

Hø-ordning: Der bliver givet hø 2 gange dagligt, til de heste der er på hø-ordning. Til middag, hvor hestene bliver lukket ind, samt til aftenfodring hvor fodervagten skubber hø ind til de enkelte heste. Der bliver i perioder også fodret med wrap. 

Vælger man selv at medbringe hø, står man selv for at give hø.

Fodring: Der bliver fodret 3 gange dagligt. Dog ikke i hvis man har sin hest på døgnfold.

Der bliver fodret med kvalitetsfoder.

Ansager Hestehospital: Ansager Hestehospital er sponsor for RIKA. Ansager Hestehospital og RIKA har et tæt samarbejde om hestene i stalden. 

9 gyldne foderregler

Hyppig fodring: En gammel og meget vigtig regel i foderbogen. Det er vigtig at man går efter at fodre mange små, men hyppige måltider, da det bedst efterligner hesten naturlige adfærd. Jo flere måltider jo bedre, så der er gang i hestens fordøjelsessystem.

Undgå store portioner kraftfoder: Det er påvist at hestens evne til at konsumere kraftfoder i et enkelt måltid, i mængder på over 2 kg, øger risikoen for at enzymerne i tyndtarmen ikke kan nå at bearbejde så stor en mængde kraftfoder. Derimod kan det føre til fordøjelsesmæssige problemer for hesten som kolik, forfangenhed samtidig med at det belaster nyrene i udskillelsesprocessen. 

Masser af grovfoder: Største delen af hestens ernæring, bør komme fra grovfoder. mindst 1,5% af hestens kropsvægt pr dag, men gerne ubegrænset. både græs og tørt hø og wrap. Der kan også suppleres med lucerne og opblødte roepiller eller grønpiller. De tæller nemlig også som fibre. 

Kvalitetsfoder: Det er vigtigt at hestens foder er af god kvalitet da hestens fordøjelsessystem er meget sartere end andre græs ædende dyrs. Støvet foder og muggent wrap, eller hø med svampesporer er bandlyst, og kan forårsage sundheds- og fordøjelsesmæssige problmer og luftvejsinfektioner.

Gradvise foderændringer: Det er vigtigt at foderændringer sker gradvist. Dette gælder både ved sæsonmæssige overgange, fra sommerfodring til vinterfodring, samt ved skift til nyemidler. Brug mindst 5-7 dage, så hestens fordøjelsessystem kan nå at indstille sig på de nye fodermidler, så det kan fungere optimalt. 

Adgang til rent vand: Det skal altid være muligt for hesten at få rent frisk vand. En hest kan nemt drikker 40-50 liter vand om dagen, derfor er det vigtigt at man altid er opmærksom på vandbeholderen er fyldt. 

Undgå for lange perioder uden foder: Dette gælder både på fold og i stalden, også såfremt at hesten skal slanke sig. Det er her bedre at tilbyde hesten et kaloriefattigt fyldprodukt, som kan fungere som beskæftigelse. Hestens hø ration kan fx. suppleres med et tilskud af vårbyghalm eller frøgræshalm. det indeholder store mængder ligning, som er ufordøjelige fibre og gæringen i stortarmen har meget svært ved at nedbryge disse fibre, hvorved de bidrager til at holde fordøjelsessystemet igang, uden at hesten får yderlige kalorier. 

Motioner ikke efter måltider: Hesten skal have rp til at fordøje, før den motioneres. Fordøjelsessystemet skal have tid til at omsætte næringsmidlerne, og 1-3 timer efter måltidet stiger insulinmængden, mens blodsukkeret falder. 1-2 timer efter større måltider, før hesten motioneres, især hvis den forventes at arbejde intensivt.

Foder efter ydelse: Det er vigtigt at hestens foderration passer sammen med hvor meget hesten yder. En hest på top plan der bliver skadet, skal derfor sættes ned i foder mens den står på boks. Hvis hesten forsætter på fuldration kan det påvirker temperementet og enten gøre hesten vild, eller stresse den vil det sætte sig som ekstra kg.